Staphorst – FC Emmen 2

De 2e wedstrijd van Staphorst op het Finanxe nederlaag TOP toernooi werd er tegen het 2e team van FC Emmen gespeeld. Er werd om half acht afgetrapt voor een kleine 200 bezoekers die op dit duel af waren gekomen.

Scheidsrechter Huisman had net gefloten voor het beginnen van de match. En Wouter Marinus dook tussen 2 verdedigers van Staphorst op en knalde het leer achter doelman Oosterhof. Maar binnen twee minuten scoorde Stan Haanstra op aangeven van Marlon Luchtenberg zijn eerste goal in het gele shirt van Staphorst. En zette daarmee de 1-1 op het scorebord. Het leek dus een aardig doelpuntrijke wedstrijd te worden. FC Emmen 2 bleef een lichte overwicht houden met technisch spel en het veld goed breed te houden. Via counters deed Staphorst een paar keer een goede uitval. Maar Martijn Brakke en Xaver Slot kregen hier uit de kans om te scoren, maar wisten hun kansen niet te verzilveren. In de 39e minuut wist Leon Sopic zijn ploeg FC Emmen 2 op een 1-2 voorsprong te zetten, wat tevens ook de ruststand werd. 

FC Emmen 2 bleef ook de tweede helft licht overwicht houden en scoorde laat in de wedstrijd de 1-3 , door Freddy Quispel. Maar daar voor had Staphorst doelman Daan Zwinselman een paar goede ballen gepakt. Al met al een goede oefenpot, waarin elke speler binnen de selectie heeft kunnen spelen. De 2e helft met een zeer jong team, bestaand uit een aantal eigen Staphorster talenten. Die goed lieten zien waarom ze bij de selectie zitten.

Na de verloren wedstrijd, werden er weer penalty’s genomen voor een eventuele zelfde eindstand in het Finanxe nederlaag TOP toernooi: Staphorst goalie Daan Zwinselman wist 1 penalty te pakken, de andere 4 penalty’s wisten de FC Emmen spelers in het doel te werken. Stefan van de Lei , keepend met rugnummer 93, wist de pengal van Mike Reuvers te stoppen en Mark Schra zijn inzet ging over de lat. Zo wist FC Emmen ook de penaltyserie te winnen met 4-3.

De stand op het Finanxe nederlaag TOP toernooi is na 2 wedstrijden als volgt:

1. FC Emmen 2
2. Staphorst
3. WHC

 

Uitslag 1-3

Score verloop:

3e minuut Wouter Marinus 0-1

4e minuut Stan Haanstra 1-1 

39e minuut Leon Sopic 1-2

81e minuut Freddy Quispel 1-3

Strafschoppenserie:

3-4 voor FC Emmen 2

Foto’s gemaakt door Marian Bruinsma >> zie hier <<