Staphorst – WHC

Hoofdtrainer Paul Weerman had voor deze wedstrijd bijna een voltallige selectie tot zijn beschikking, op Mike Reuvers en Mark Schra na.
Staphorst nam direct het initiatief, met een paar leuke aanvallen. Maar de verdediging van WHC hield stand. Ondanks dat de selectie van Staphorst nog maar een weekje bezig is, zag het spel er al redelijk uit. Staphorst kwam in de 13e minuut op een 1-0 voorsprong. Een mooie aanval, met een een – tweetje van Justin Benjamins met Martijn Brakke. Wist Justin Benjamins de bal achter de doelman van WHC te werken. WHC testte de Staphorster verdediging, maar de vrij staande aanvaller wist Rene Oosterhof niet te passeren. In de 36e minuut was er een scrimmage in de 16 meter voor het doel van WHC, waaruit er een paar goede mogelijkheden waren op het maken van een goal. Spits Brakke werd bij deze scrimmage neergelegd en scheidsrechter Martin Arends uit Dalen kon niet anders dan de bal op de stip neer te leggen. Dit was een mooi klusje voor Martin van ’t Ende, waar hij wel raad mee wist en de stand van 2-0 op het scorebord te laten aantekenen. Dit tevens ook de ruststand was.

De tweede helft stuurde Paul Weerman bijna een compleet ander team de wei in. De enigste die 90 minuten op de bank bleef zitten was doelman Daan Zwinselman. Verder mochten alle aanwezige selectie spelers hun kunsten vertonen op het veld. Het spel werd in het 2e bedrijf wat onrustiger en rommeliger. Toch wist Staphorst de nul te houden en zelfs met weer een mooie combinatie in de 87e minuut te scoren. Stan Haanstra wist Xaver Slot te bereiken. Die de bal over de doellijn wist te werken. Hierdoor wist Staphorst de wedstrijd van WHC te winnen met 3-0.

Voor eventuele gelijke uitslag in het Finanxe nederlaag TOP toernooi, moesten er nog penalty’s genomen worden. Hier wist Staphorst doelman Jorrick Maats uit te blinken, door 3 penalty’s te keren. Doordat Stan Haanstra zijn penalty langs de verkeerde kant van de paal zag gaan, won Staphorst de penalty serie met 4-2 van WHC.

Uitslag 3-0

Score verloop:

13e minuut Justin Benjamins 1-0

36e minuut Martin van ’t Ende 2-0 (strafschop)

87e minuut Xaver Slot 3-0

Strafschoppenserie:

4-2 voor Staphorst

Foto’s door Jan Huls >> zie hier <<