Staphorst – Ter Leede

Zaterdagmiddag werd de derde en laatste wedstrijd van het FINANXE nederlaag TOP toernooi gespeeld. De tegenstander was vv Ter Leede uit Sassenheim dat uitkomt in de derde divisie. De wedstrijd zou beginnen om 13.30 uur, maar door oponthoud onderweg van scheidsrechter Nick Albers werd het 13.45 uur.


Het publiek dat weer in redelijk grote opkomst aanwezig was, kon genieten van een leuke wedstrijd. Wel was de sterke wind af en toe weleens van invloed op het spel, maar over het geheel genomen was het weer toch beter dan voorspeld was.

Staphorst begon met aanvallend voetbal, maar helaas na ongeveer zeven minuten moest Pascal Mulder het veld verlaten met een hoofdblessure. Hij werd in de verdediging vervangen door Ewald Koster. Staphorst was in het begin veel in de aanval. Schoten van Stan Haanstra en Mike Reuvers misten doel. Hetzelfde gold voor Martijn Brakke en Martin van ’t Ende. In de tweeëntwintigste minuut moest Joey van den Berg van Ter Leede naar de kant met een blessure. Hij werd vervangen door Noah Marti. In de tweeëndertigste minuut was het Stan Haanstra die zich knap vrijspeelde, maar zijn schot ging rakelings naast. Een paar later minuten kon Staphorst juichen voor het eerste doelpunt van Martijn Brakke. In een scrimmage voor het doel zorgde hij ervoor dat Staphorst verdiend op voorsprong kwam. In de vijfendertigste minuut redde keeper Rene Oosterhof erg fraai bij een doorbraak van Ter Leede. Bij een andere aanval belandde de bal in het zijnet en leek het voor het publiek gevaarlijker dan het was. De meestal kortgenomen corners bij Ter Leede leverden ook weinig gevaar op. Na de 1-0 probeerde Ter Leede wat te forceren, maar Staphorst hield goed stand in de verdediging. Even voor de rust was het Mike Reuvers die 2-0 liet aantekenen na voorbereidend werk van Justin Benjamins. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De scheidsrechter floot af voor de rust nadat Martijn Brakke net een scoringskans had gemist. De eerste helft was het toch vooral Staphorst dat het betere van het spel had en terecht met 1-0 ging rusten.

Na de pauze kwamen Jorn Kremer en Xaver Slot in het veld. Zij vervingen Justin Benjamins en Mike Reuvers. Ook keeper René Oosterhof werd vervangen door Jorick Maats, die duidelijk liet zien over prima keeperskwaliteiten te beschikken. Na de pauze begon Staphorst weer aanvallend, maar Ter Leede nam de touwtjes daarna weer meer in handen. Op rechts bereidde Jeffrey Bok een mooie aanval voor die op perfecte wijze werd afgerond door Noah Marti die de stand daardoor op 1-1 zette. Hierna probeert Ter Leede meer aanvallend te spelen en werd het steeds drukker in het Staphorster stafschopgebied. Weer is het Joey van den Berg die op rechts doorbreekt, maar zijn schot gaat rakelings voor het Staphorster doel langs. Ook op links moet Chris van Houten alle zeilen bijzetten om de snelle Noah Marti bij te houden, maar Chris, die ook erg snel is, kwijt zich uitstekend van zijn taak en voorkomt het gevaar van die kant. In deze periode breekt ook Xaver Slot nog een keer heel gevaarlijk door, maar zijn schot gaat net naast.

Hierna vindt er precies tijdens een regenbuitje een kleine volksverhuizing plaats. Dirk Muis ,Reinier Crediet, Remon Kroes, Martin van ’t Ende en Martijn Brakke verlaten het veld en voor hen in de plaats komen Ruben Kin, Robert Redder, Maurice Witte, Alex Esselbrugge en Yannick Lier. Na deze aflossing van de wacht dachten veel mensen onder het publiek dat de doelpunten aan Staphorster zijde sneller zouden vallen, maar niets was minder waar. Het was Stan Haanstra die met een mooie kopbal de keeper van Ter Leede verraste na een voorzet van Maurice Witte. De stand werd 2-1.Verbazing alom bij velen, maar het was een prachtig en verdiend doelpunt. Vanzelfsprekend ging Ter Leede in de aanval. Natuurlijk bleef de wind ook een rol spelen, maar de “jonkies” verdedigden als leeuwen hun voorsprong. Toen de scheidsrechter uiteindelijk floot voor het einde, was er veel vreugde over deze zwaarbevochten overwinning bij de spelers, maar ook bij het publiek dat een erg leuke wedstrijd voorgeschoteld kreeg.

Door deze overwinning werd de uiteindelijke uitslag van dit FINANXE NEDERLAAG TOP TOERNOOI:
1. B.V.O. FC Emmen 2
2. Vv Staphorst
3. Ter Leede
4. W.H.C.

Na afloop van de wedstrijd werden de prijzen gelijk op het veld uitgereikt aan de clubs door de nieuwe voorzitter, Jan Hof. Hij gaat in de komende jaren de leiding van dit toernooi overnemen van Popko Schuitema. Ook werd voor het goede doel aan de heer Bosgraaf, als vertegenwoordiger van Het Rode Kruis, afdeling Staphorst, een cheque overhandigd ter waarde van 2500 euro.

Dit toernooi was ook dit jaar weer prima voor elkaar en het publiek heeft kunnen genieten van een paar leuke wedstrijden. De organisatie bedankt iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de verrichte werkzaamheden en ook de sponsoren die hun bijdrage hebben geleverd. In dit geval: FINANXE (detachering, werving en selectie en freelancebemiddeling) en MUSSCHE BV (infrawerken, grondwerken, sloopwerken en asbestsanering).

Een woord van dank is hier zeker ook op zijn plaats voor “ONZE POPKO”. Popko Schuitema is zeven jaar voorzitter geweest van de Toernooi- en Evenementencommissie.
Onder zijn bezielende leiding heeft hij veel voor deze commissie gedaan en bereikt. Wij danken Popko voor alles wat hij in deze functie heeft uitgevoerd en wat hij ervoor heeft betekend. 

Kort samengevat: “POPKO BEDANKT”.


Uitslag 2-1

Score verloop:

34e minuut Martijn Brakke 1-0

48e minuut Noah Marti  1-1 

66e minuut Stan Haanstra 2-1

Foto’s gemaakt door Marian Bruinsma     >> klik hier <<